Olipa kerran ukko, nimeltään Pesonen. Tässä tarinassa on myös kissa, nimeltään Viiru, mutta se tulee mukaan tarinaan vasta myöhemmin. Hyvissä tarinoissa on aina kissa, ennemmin tai myöhemmin. Joka tapauksessa Pesonen asuu yksin maaseudulla pienessä talossa ja hääräilee omissa asioissaan. Niin hyvin kun Pesonen puuhissaan viihtyykin, on ukolla toisinaan yksinäisiäkin hetkiä. Sitten tulee se Viiru-kissa mukaan tarinaan ja vielä kesän kynnyksellä. Eikä kukaan jää yksin.

Viirun ja Pesosen kesä on Sven Nordqvistin teoksista dramatisoitu sydämellinen uutuusnäytelmä, jonka teemoina ovat yksinäisyys ja ystävyys. Nämä kaverukset pitävät yhtä loppuun saakka! Esityksessä yhteinen iloittelu huipentuu Viirun syntymäpäiväjuhliin. Esitys on suunnattu 3-100 -vuotiaille ja se on kestoltaan väliaikoineen noin 1,5 tuntia.

Esityskausi starttaa ennakkoesityksessämme 29.5. klo 18 Riihivuoren huikeissa maisemissa ravintola Riihikelossa! Katso Riihivuoren esitysaikataulu täältä. Heinäkuussa valloitamme Mäki-Matin perhepuiston. Katso Mäki-Matin esitysaikataulu täältä.

Miksi näytelmä Viiru ja Pesonen? Koska kaikilla meillä tulisi olla edes yksi hyvä ystävä, jonka kanssa saamme jakaa ilot ja surut, ikään katsomatta. Tämä on näytelmä erilaisuuden hyväksymisestä ja suuresta ystävyydestä.